Lingura si strachina
Sos Mihai Bravu nr 200, bl 103, sc B, parter, Timpuri Noi, Bucuresti
Restaurante asemanatoare
Fii primul care lasa un review si castiga 300 puncte
Trimite o recenzie
Acest restaurant nu are oferte.
Meniu a la carte
Platouri
- Platou caldPlatoul cald este compus pentru 4 -5 personae. Piept de pui, Cartofi taranesti, Pulpa de pui fripta, Carnatii casei, Salata de muraturi. (1750 g)
- Platou recePlatoul rece este compus pentru 3 -4 persoane. Rosii umplute cu vinete, Bucatele de pui pane, Oua umplute, Bilute de branza, Fasii de ardei umplute cu branza, Fasii de pui, Bastonase cu masline si cascaval, Bastonase cu cascaval si sunca, Castravete cu telemea si sfecla rosie. (1200g).
- Platou Rece de PostPlatou Rece de Post - 1300 g, pentru 3 - 5 persoane; Contine: rosii cu salata de vinete, salata de vinete, zacusca, tofu, rosii, castraveti cu tofu, chiftelute vegetale, masline, ardei gras, rosii.
- Platou de prajituriPlatoul cu prajituri compus pentru 7 - 8 personae. Deliciul casei, Cremes, Lamaita, Tort de biscuiti. (1200g)
- Platou de plăcintePlatoul cu placinte este compus pentru 7 - 8 personae. Plăcintă cu măr, Plăcintă cu dovleac, Găluște cu prune, Plăcintă creață (1500g)
Meniuri
- Meniu de postMeniu de post cu mancare usoara si gustoasa. Ciorba de fasole care iti da sanatate si putere in timpul postului. Urmeaza orezul cu ciuperci servit cu paine de casa. (600g)
- Masa calda de acasaMireasma de pui scos de la cuptor asezat pe un strat de piure cremos si fin. Masa calda de acasa e gata! (520g)
- Meniu Lingura&Strachina;Ciorba de burta cu sarmalele coapte in dovleac intr-o masa care satisface si gustul si stomacul fara compromisuri. (800g)
- Strachina cu bunatatiStrachina cu bunatati pune langa scaricica o portie de cartofi prajiti si o salata de varza. Combinatia perfecta pentru o masa copioasa. (500g)
- Meniu pe SaturateMeniu pe Saturate include ciorba de curcan cu ostropel asezat pe un strat de piure. (800g)
- Tigaie picantaTigaie picanta cu carne trasa la tigaie asezata pe un strat moale de mamaliga. (430g)
- Gulas cu mamaligaGulasul e mancare a crescatorilor de vite gatita ca o supa sau ca o tocana. Reteta noastra produce un sos consistent ca cel de tocana. Portia de gulas include mamaliga. (380g)
- Chiftelute marinateChiftelutele marinate combina amestecul de carne tocata cu un sos aromat care da savoare mancarii. Pentru combinatia perfecta includem piure. (400g)
Ciorbe si Supe
- Ciorba de curcaniorba de curcan este gustoasa si sanatoasa. Ajuta la combaterea insomniei, creste nivelul testosteronului si mareste nivelul sistemului imunitar. in reteta noastra de ciorba de curcan folosim leustean si multe legume proaspete. Borsul ii da un gust acrisor care intareste si mai bine aroma de legume si de carne de curcan. (400ml)
- Ciorba de burtaE mancare de vizitii beti, dar dupa ea se innebunesc elitele. E leacul perfect pentru mahmureala, iar orice oras care se respecta are o carciuma vestita pentru acest fel de mancare. Ciorba de burta dupa Radu Anton Roman. Noi suntem mandri sa ducem mai departe traditia. (400ml)
- Bors de perisoareAdus de turci pe meleagurile noastre, noi avem reteta de bors de perisoare imbogatita de-a lungul timpului sa satisfaca gustul romanului. Noi il acrim cu bors facut ca la carte, cu huste si ramuri de visin. (400ml)
- Supa de gaina cu taiteiSupa de gaina cu taitei cu pasare bine crescuta de tara si zarzavat proaspat. (400ml)
- Ciorba de fasoleNu duci dorul carnii nici pe limba, nici in burta. Fasolea inseamna sanatate si putere pentru meniul de post. Iar noi dregem binisor ciorba de fasole ca sa ramana amintiri savuroase dupa fiecare lingura. (400ml)
- Ciorba radauteanaCiorba originala din Radauti poate fi descrisa ca fiind gustoasa, usoara, hranitoare, pregatita din carne de pui, legume si dreasa cu smantana.
Feluri principale
- Sarmale in dovleacPotpuriu de porc si vaca, simfonia tocaturii, Imn de lauda mancarii, inaltat in cerul gurii. Locatara principala tine-n spatiu tolerate, Perle de piper picante, boabe de orez umflate. (Oda sarmalei). si ca si cum n-ar fi destul, sarmalele noastre insotite de afumatura sunt coapte cu bunastiinta in dovleac, exact asa cum ne-au invatat oltenii. Si cum mamaliga este cea mai buna tovarasie la sarmale, adaugam o bucata aburinda de mamaliguta inclusa in portie. (450g)
- Snitel de PurcelCotlet de purcel dichisit cu faina, ou, pesmet numai bun de infulecat. (150g)
- Sarmale de postRudele mai zvelte ale sarmalelor cu carne, cele de post aduc bogatia de arome a suratelor alunecand mai usor pe gatlej. Cand aveti nevoie de un gust deosebit si o mancare usoara spune sarmale de post si suna la Lingura si Strachina. (250g)
- Ceafa de porc-gratarCeafa de porc este o friptura frageda care se topeste in gura si astampara bine foamea. (130g)
- Ostropel de puiLa ostropelul de pui sosul adauga o aroma delicioasa. Recomandam sa il luati cu o portie de piure. (250g)
- Bulz ciobanescBulz ciobanesc facut ca la stana. Odata ce-i patrunzi straturile, dai de mamaliga vartoasa, costita afumata, branza cremoasa de burduf si branza telemea. (600g)
- Scaricica la gratarScaricica la gratar din carne de purcel marinata cu mirodenii. (180g)
- Pulpa de pui la tavaFrageda si aromata, o pulpa de pui la tava rumena asteapta sa iti umple strachina. (200g)
- Piept de pui la gratarPiept de pui la gratar presarat cu mirodenii si apoi rumenit cu grija, doar atat cat sa ti se topeasca in gura. (130g)
- Snitel de puiDesi nu-i de pe la noi, snitelul este la loc de cinste printre preferintele romanilor. Te asteptam cu un snitel de pui crocant la imbracaminte si fraged la suflet. il poti rasfata cu cativa stropi de lamaie. (150g)
- MititeiBulgarii, sarbii si alte natii care au interactionat cu turcii au introdus in meniul lor traditional mititeii, dar nicaieri in lume nu ii gasesti asa mustosi si grijiti cu condimente ca la noi, romanii. Avem mititei cu carnuri de porc si vita pe care le tocam cum se cuvine, le preparam cu mirodenii si le lasam la patruns pana sa ia drumul gratarului. (50g)
- Carnatii caseiDin bogata zestre de carnati cu care se faleste neamul nostru, am ales sa punem in strachina carnati proaspeti de porc, dar de-aceia dolofani, suculenti si condimentati. De cu seara ii preparam constiincios, cu dibacie si apoi ii lasam la odihnit peste noapte ca sa se patrunda aromele. (150g)
- Tocanita manastireascaTocanita manastireasca cu legume proaspete. Dovleceii rumeniti in tigaie se amesteca cu ardei, ceapa si rosii calite separat. Ciupercile maresc aportul de proteine si compenseaza foarte bine lipsa carnii. O fierbere usoara amesteca aromele si uiti ca mananci de post. (300g)
- Pulpa fripta de puiPulpa fripta de pui, dezosata si lasata sa sfaraie pe gratar pana devine suculenta si patrunsa. (150g)
- Varza calitaVarza noastra calita este facuta din varza murata. Lasata bine sa scada la cuptor are o savoare deosebita. Merge bine cu mamaliguta. (300g)
- Iahnie de fasoleIahnia de fasole este o reteta traditionala romaneasca. O recomandam langa o portie de carnati care le face pe amandoua mai gustoase. (300g)
- Costita in crustaCostita de porc in crusta de verdeata arata senzational si gustul este pe masura. intre coaste gasim carnea cea mai frageda. Aroma de verdeturi este adaosul perfect. (250g)
- M.B.S. cu OuMamaliga cu branza, ou si smantana aduce o atmosfera de sarbatoare in familie. E minunata la gust si usoara la digestie. (370g)
- Ardei umplutiArdei umpluti cu curcan si orez gatiti cu bulion si aromati cu legume proaspete si condimente. Noi includem un adaos de iaurt care completeaza perfect gustul dulce acrisor al ardeiului. (300g)
Garnituri si salate
- Dovlecei PaneDovlecei pane pentru o garnitura delicioasa. Dovleceii proaspeti sunt innabusiti sub un strat de faina si ou. (200g)
- Orez cu ciuperciMancarea perfecta pentru o zi de post, iar daca nu toata lumea din casa tine post, o poti servi ca si garnitura. (250g)
- MamaligaMamaliga vartoasa, coapta pe foc si apoi fripta. Mamaliga a ramas atat de populara pe meleagurile noastre pentru ca otomanii puneau bir numai pe grau, porumbul ramanand alternativa cea mai hranitoare la sate. Companion fidel pentru mancaruri gatite, carne la gratar, ciorbe de verdeturi sau produse din lapte. (250g)
- Cartofi taranestiCartofi taranesti pufosi, inabusiti alaturi de ceapa aurie. (170g)
- PiurePiure de cartofi bine facut, gustos si pufos, ce se topeste pe limba (300g)
- Paine de casaPainea nu e lucru de saga! Ne grijim sa invecinam bucatele alese cu o paine corpolenta, sanatoasa, cum gaseam la bunici. Framantata, tavalita si plamadita temeinic, painea noastra de casa te asteapta aburinda si generoasa in aroma. (100g
- Paine de casa cu taratePregatita, framantata, tavalita si plamadita temeinic dar imbogatita si cu tarate de data asta. Satioasa si sanatoasa. (100g)
- Ardei iuteArdei iute (1 buc)
- Smantana proaspataSmantana proaspata si cremoasa. (100g)
- Telemea de stanaBranza telemea, adusa de la stana. (100g)
- Usturoi cu smantanaMujdei frecat cu smantana (100g)
- Salata orientalaSalata noastra orientala de cartofi are reteta de post si un gust excelent. Usoara si satioasa potoleste rapid foamea. (200g)
- Fasole batutaFasole batuta cu sarguinta pana ce devine cremoasa. Aroma delicata de usturoi si ceapa prajita completeaza satioasa gustare. Excelenta daca o servesti cu painica cu tarate si castraveciori murati. (200g)
- Salata castraveti si rosiiLegume proaspete, de vara, care sa dea un plus de savoare si culoare oricarei mancari.
- Salata de varzaFin tocata, crocanta si sanatoasa, varza romaneasca abia asteapta sa insoteasca strachinile cu bunatati. (200g)
- Salata varza cu mararSalata de varza cu marar verde. Merge perfect langa orice friptura. (200g)
- Salata de varza murataSalata de varza murata proaspat scoasa din butoi unsa cu untdelemn. Adaugam culoare si gust cu un pic de boia. (200g)
- Salata de muraturiScoase din borcanul unde au fost puse dupa retete stramosesti, muraturile noastre fac deliciul oricarei mese boieresti. (150g)
- Ciuperci la tigaieCiuperci la tigaie drese cu usturoi si patrunjel si incinse pana se patrund de gust
- Cartofi prajitiCartofi de gradina, curatati, taiati pai si prajiti pana devin aurii. (150g)
Produse de post
- Ciorba de fasoleNu duci dorul carnii nici pe limba, nici in burta. Fasolea inseamna sanatate si putere pentru meniul de post. Iar noi dregem binisor ciorba de fasole ca sa ramana amintiri savuroase dupa fiecare lingura. (400ml)
- Orez cu ciuperciMancarea perfecta pentru o zi de post, iar daca nu toata lumea din casa tine post, o poti servi ca si garnitura. (250g)
- MamaligaMamaliga vartoasa, coapta pe foc si apoi fripta. Mamaliga a ramas atat de populara pe meleagurile noastre pentru ca otomanii puneau bir numai pe grau, porumbul ramanand alternativa cea mai hranitoare la sate. Companion fidel pentru mancaruri gatite, carne la gratar, ciorbe de verdeturi sau produse din lapte. (250g)
- Cartofi taranestiCartofi taranesti pufosi, inabusiti alaturi de ceapa aurie. (170g)
- Paine de casaPainea nu e lucru de saga! Ne grijim sa invecinam bucatele alese cu o paine corpolenta, sanatoasa, cum gaseam la bunici. Framantata, tavalita si plamadita temeinic, painea noastra de casa te asteapta aburinda si generoasa in aroma. (100g)
- Paine de casa cu taratePregatita, framantata, tavalita si plamadita temeinic dar imbogatita si cu tarate de data asta. Satioasa si sanatoasa. (100g)
- Ardei iuteArdei iute (1 buc)
- Salata orientalaSalata noastra orientala de cartofi are reteta de post si un gust excelent. Usoara si satioasa potoleste rapid foamea. (200g)
- Fasole batutaFasole batuta cu sarguinta pana ce devine cremoasa. Aroma delicata de usturoi si ceapa prajita completeaza satioasa gustare. Excelenta daca o servesti cu painica cu tarate si castraveciori murati. (200g)
- Salata castraveti si rosiiLegume proaspete, de vara, care sa dea un plus de savoare si culoare oricarei mancari. (150g)
- Salata de varzaFin tocata, crocanta si sanatoasa, varza romaneasca abia asteapta sa insoteasca strachinile cu bunatati. (200g)
- Salata varza cu mararSalata de varza cu marar verde. Merge perfect langa orice friptura. (200g)
- Salata de varza murataSalata de varza murata proaspat scoasa din butoi unsa cu untdelemn. Adaugam culoare si gust cu un pic de boia. (200g)
- Salata de muraturiScoase din borcanul unde au fost puse dupa retete stramosesti, muraturile noastre fac deliciul oricarei mese boieresti. (150g)
- Ciuperci la tigaieCiuperci la tigaie drese cu usturoi si patrunjel si incinse pana se patrund de gust. (200g)
- Cartofi prajitiCartofi de gradina, curatati, taiati pai si prajiti pana devin aurii. (150g)
- Galuste cu pruneCine rezista sa treaca prin tinuturile secuiesti si sa nu guste delicioasele galuste cu prune sau gomboti cum se cheama pe meleagurile ce le-au devenit casa de secole. Aduse de austrieci si nemti, galustele au fost imediat indragite si adoptate, ajungand ca astazi sa fie nelipsite de la targurile traditionale, amenajate cu diverse ocazii in pietele marilor orase (Brasov, Sibiu, etc.) sau chiar folosite pentru a atrage turisti straini spre diverse destinatii din tara noastra. (150g)
- Placinta cu merePlacinta cu mere de-abia scoasa din cuptor. Te seduce cu esente de scortisoara si mar copt. (200g)
- Tort de biscuitiTort de biscuiti cu crema de ciocolata. (120g)
- Sarmale de postRudele mai zvelte ale sarmalelor cu carne, cele de post aduc bogatia de arome a suratelor alunecand mai usor pe gatlej. Cand aveti nevoie de un gust deosebit si o mancare usoara spune sarmale de post si suna la Lingura si Strachina. (250g)
- Tocanita manastireascaTocanita manastireasca cu legume proaspete. Dovleceii rumeniti in tigaie se amesteca cu ardei, ceapa si rosii calite separat. Ciupercile maresc aportul de proteine si compenseaza foarte bine lipsa carnii. O fierbere usoara amesteca aromele si uiti ca mananci de post. (300g)
- Varza calitaVarza noastra calita este facuta din varza murata. Lasata bine sa scada la cuptor are o savoare deosebita. Merge bine cu mamaliguta. (300g)
- Iahnie de fasoleIahnia de fasole este o reteta traditionala romaneasca. O recomandam langa o portie de carnati care le face pe amandoua mai gustoase. (300g)
Dulciuri de casa
- Deliciul caseiDeliciul casei contopeste voluptoasa ciocolata neagra cu rafinata crema de vanilie. Blatul urmeaza aceeasi finete a texturii, fiind pregatit pe baza de crema. Coniacul adauga o nota finala de parfum acestei delicatese. Cu puternice influente frantuzesti, desertul ne trimite undeva la inceputul secolului XX, cand putea fi gasit in celebra cofetarie a fratilor Capsa. (150g)
- Tortul caseiTortul casei este dulce acrisor cu crema de vanilie si fructe de padure. (200g)
- CremesCremes, cremsnit sau crempita este deliciul dulce, cel mai popular, mostenit de la imperiul Austro-Ungar. Crema vaporoasa de vanilie umple pana la refuz foietajul de placinta facut in casa. si cum oricarei prajituri ii place sa fie dichisita, am pudrat-o festiv cu zahar vanilat. (200g)
- LamaitaCat sunt de bune si fragede si moi! Lamaita are gustul usor acrisor care aduce perfect pe limba dulceata prajiturii. Reconfortanta ca un vanticel de primavara. (200g)
- Crema de zahar arsCrema de zahar ars fina si racoritoare. Zaharul caramel o invaluie cu gust dulce amarui. (200g)
- Plăcinta cu brânza dulceReteta de placinta creata ne vine din Dobrogea. imbina gustul sarat de branza cu cel dulce si se implineste cu stafide marinate in vin. (300g)
- Galuste cu pruneCine rezista sa treaca prin tinuturile secuiesti si sa nu guste delicioasele galuste cu prune sau gomboti cum se cheama pe meleagurile ce le-au devenit casa de secole. Aduse de austrieci si nemti, galustele au fost imediat indragite si adoptate, ajungand ca astazi sa fie nelipsite de la targurile traditionale, amenajate cu diverse ocazii in pietele marilor orase (Brasov, Sibiu, etc.) sau chiar folosite pentru a atrage turisti straini spre diverse destinatii din tara noastra. (150g)
- Placinta cu merePlacinta cu mere de-abia scoasa din cuptor. Te seduce cu esente de scortisoara si mar copt. (200g)
- Tort de biscuitiTort de biscuiti cu crema de ciocolata. (120g)
- Prajitura boiereascaPrajitura boiereasca imbraca gustul racoros de mere coapte in ciocolata de casa. E un desert delicios si usor pentru digestie. (350g)
- Chec de casaChec de casă după rețetă proprie fără conservanți sau ingrediente de creștere (amelioratori).(380g)
- Orez cu lapteOrez cu lapte racoros si dulce completat cu stafide si scortisoara. (250g)